Den här bloggen är till för alla kattälskare. Du kan via den här bloggen hitta massor av intressant fakta om katter och annat relaterat till katter.

Varför just katter?

Alla djur förtjänar ett lyckligt liv, men hjärtat slår lite extra hårt för just katter. Deras nyfikna och busiga natur. Den oändliga kärlek de ger en och alla roliga upptåg de hittar på. Titta bara på en kattunge och ditt hjärta smälter ögonblickligen.

Katter är självständiga

Katter är mer självständiga än till exempel hundar. Även om katter inte heller ska lämnas ensamma allt för lång tid. Det passar bättre för många människor som jobbar mycket eller är ensamstående. Katter kräver inte heller ens uppmärksamhet hela tiden utan vill gärna vara för sig själva mycket, även om det är världens mysigaste ögonblick när katten kommer gåendes och vill lägga sig ens knä och kela när man tittar på TV. Relationen till katten klickar bättre med vissa typer av människor helt enkelt. Katter är trots allt dubbelt så vanliga i svenska hem i jämförelse mot hundar.

Katter är eleganta

Det kan kännas som en ytlig anledning men det finns något magiskt hur katter rör sig och beter sig. De är alltid så eleganta. Hur de går, springer, hoppar, tvättar sig eller bara sover – allt sker så effektivt och smidigt.

Katter kräver mindre underhåll

Har man inte all tid i världen, men älskar djur, är katter ett väldigt bra alternativ. Efter att man tränat katten till att bli rumsren kräver de väldigt lite underhåll. De sover uppemot 16 timmar per dygn och behöver inga långa promenader. De trivs bra utomhus, inomhus eller en kombination av dessa. Katter passar kanske därför bättre in i den svenska livsstilen, som kanske består av mindre och mindre fritid. Har man inte tid med husdjur ska man inte heller ha ett, det får man alltid ha i baktanken. Katter precis som alla tama djur behöver uppmärksamhet och definitivt omtanke. De gillar att bli borstade och när man ger de uppmärksamhet. Ibland kräver även katter det! Det är det som är så härligt med dem, de är lite oberäkneliga mellan varven, på ett positivt sätt. Sätter man sig vid datorn för att jobba ikapp, eller ännu hellre har en deadline – så kan man nästan räkna med att katten kommer och kräver uppmärksamhet, lägger sig på tangentbordet, lägger sig i knät, hoppar upp på axlarna, river ner en blomkruka eller något annat hyss. Men det är som sagt bara härligt och förgyller vardagen.

Katter är bra sällskap och sovkamrater

Man kan alltid räkna med att katten vill sova med en. Den gillar när det är varmt och vill gärna ligga så nära som möjligt. Det spinnande ljudet från katten kan få den mest svårsomnade människan att somna på ett nafs. Katter är så lätta och eleganta som sagt att de under natten med enkelhet kan smyga ut ur sovrummet utan att väcka dig. Vill den äta så väcker den inte hela huset och kommer därefter tillbaka till dig lika smidigt som den gick.